Arti - Kultura

Gjyshi dhe nipi

2076
0

Nga Luan Dibrani

Nipi:-Gjysh i dashur, kush është ky në karikaturë?

-Hahaha ah more nipi im, a s’po e njeh a?Ky është Memli Krasniqi o bir , i biri i Milazim Krasniqit, një burrë namuzli  i konvertuar në islamist. Dikur kishte autoritetin të populli, por sdi çka e gjeti o bir papritmas doli nga kazani i rakisë u bë mysliman elhamdylilah edhe nuk e di çka flet?.

Karikaturë për Memli Krasniqin nga Luan (Asllan )Dibrani 

-U bë i teri budalla flet vetme vete,  arabisht  here thotë turqisht  shqip nuk përshëndet vetëm merhaba . Milazimi i ka emëruar nipat me emrat Tara e Bora .
-Po gjysh, emër i çuditshëm Tara, ndërsa Bora është emër shqip, apo jo?.
-He more nipi im, po këta emra janë me bishta pasha gjyshin tënd . Tara -Bora dmth është mali ku Bin Ladeni ka bërë rezistencë kundër  perëndimorëve ??????

-Gjysh, Gjysh  deshi me ndërhy diçka nipi ,por Gjyshi i tha, a  me pyete tani prit të tregoj!

-Po i pa durueshëm  je  or nipçe !
-Gjysh, me çmende me këtë tregim ,po tash çka bënë Memli?
-A nuk e sheh, o birë ky me tespi në dorë  lutet e  lutet  me i fituar zgjedhjet për kryetar të partisë së PDK-së për Prishtinën .
Nipçja i zgurdulloj sytë  pran gjyshit me vëmendje duke e   përcjellke   rrëfimin  e gjyshit. Gjyshi vazhdoj i revoltuar duke thënë:-po ky far buzëqumështi i Milazimit nuk din për veti e pale me ta udhëheqë një parti në kryeqytet …heu!!!
-Gjysh, edhe unë po dua me të tregua diçka.
-Po urdhëro nip se boll te tregova .
-Po qe fiton Memli këtë kandidaturë ai  ka me ndërtua  edhe një  xhami të dajtë e Naman Demollit qe ra shahit në luftimet në Sirisë?E kam dëgjua  xha  Fuad Ramiqin qe e ka përmend.  Ai thotë  se e vetmja lagje me 10 shtëpi në Prishtinë që s’ka xhami ,edhe  sipas tij  nëse nuk realizohet ai plan kish me  protesta ne rrugë!?
-Aiha nipi im, po ti me çmende mor bir  !…
Nipi pak i lazdruar e dinte që gjyshi do të revoltohet për këtë informatë! Iku nga preheni i tije shpejt duke qeshur e tha:
-Po gjysh, me të çmendur të tregova… hahahaha se edhe ti me çmende mua me tregimin tënd .
Iku nipi dhe asnjë fjalë nuk e folën tërë ditën me gjyshin. Në mbrëmje gjyshi e zuri në një qoshe, e përqafoi fort dhe i tha:
-Biri im, ne do të fitojmë si popull edhe pse kemi akoma shumë punë pa i kryer e shumë byqym dallkauki që po na udhëheqin mozomakeq,po  ati Memlit të birit të Mulla -Haxhi-Efendi-alamet -surat-Milazim Krasniqit    akoma i rrjedhin buzët qumësht !

-Ai  gjysh po emër te gjatë paska ,hhaahhaha!

– O bir po  na i kemi  emër e mbiemër  si shqiptar ,po ai Milazimi  pas konvertimit  i ka marre gjithë këta tituj  sipas meritave  dhe kontributeve   në sektin e vet fetar!!!!!!!!!!!!..,

Tregim humoristik-saterik  nga Luan Dibrani

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here